Rygsmerter kan komme af mange forskellige årsager.

Overordnet fortæller vores klienter, om 4 forskellige slags forløb med rygsmerter:

1. Ryggen har været udsat for et traume

Kan være et fald, ulykke mv. Hvis din ryg har været udsat for et traume, din læge endnu ikke har vurderet, skal du konsulterer en læge før du kan få behandling.

2. Rygsmerter der pludselig er opstået uden umiddelbar årsag.

Det føles lidt som om det kom “ud af det blå” men ofte har det været på vej i længere tid, hvor kroppen kompensere. Når kompensations mønstrene er opbrugt vil man mærke smerterne som vedvarende (kan varierer i perioder og i intensitet)

3. Rygsmerter der langsomt er blevet værre over tid.

Disse smerter kommer ofte pga. et ensartet bevægemønster, fordi du bruger den samme stilling mange gang over tid. Ofte har man mærket rygsmerterne i perioder, ofte i mindre grad, men pludselig har man oplevelsen af at det det “sidder fast”. Ofte varierer smerterne i intensitet, i løbet af dagen, i forbindelse med forskellige bevægelser eller i sammenhæng med aktivitetsniveau. Fx kan man opleve at have mange flere smerter hvis man har været i haven/eller på anden måde har været aktiv. Nogle oplever dog også at aktivitet kan have en lindrende effekt på smerterne.

4. Kompensationer

Når vi får ondt i ryggen (uanset årsag) vil kroppen forsøge at beskytte skaden bedst muligt ved at kompensere med andre kropsdele. Når kapaciteten i de andre kropsdele er opbrugt, vil smerterne ofte forværres, fordi der ikke er flere kompensationsmønster at bruge for at komme ud af smerten. Med tiden kan det blive meget svært at vurderer om det er den egentlige “skade” eller kompensationerne der giver flest smerter.

Udstråling

Rygsmerter er ofte i den nedre del af ryggen (lændesmerter). Kan være lokaliseret i den ene side eller i begge. Kan ofte give udstråling ned i balde og ben, eller trække op i den øvre del af ryggen. Nogle mærker også udstråling til lysken. Det er ikke alle der mærker udstråling.

 

Smerter er en subjektiv oplevelse, og det er meget forskelligt hvilke smerter vi kan hjælpe med. Ring til os på 60 55 03 24 så får du en gratis vurdering af om Bilal også kan hjælpe dig videre.

 

Jeg startede hos Bilal nogle måneder efter at være kommet til skade med min lænderyg. Havde lændesmerter, udstrålende smerter i benet og voldsomme smerter i anklen og foden. Inden behandlingen kunne jeg maks gå 500 meter, jeg kunne ikke ligge på ryggen grundet smerter, og tog smertestillende flere gange dagligt. Ingen tidligere behandlere har kunne afhjælpe mine smerter, men efter bare én behandling hos Bilal, var mange af mine smerter forsvundet, og efter blot 4 gange var mine smerter helt væk. Bilal behandler ikke kun der hvor man oplever smerterne, men behandler hele kroppen som en helhed.

Jeg har fået min livskvalitet tilbage, og kan igen lave det jeg plejede, uden at tage nogen form for smertestillende. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det havde været hvis jeg ikke havde kontaktet Bilal.

Louise

 

Se flere anmeldelser af behandlingerne her