Nakkesmerter kan komme af mange forskellige årsager. Men grundlæggende ser vi fire typer af indledende forløb ved nakkesmerter

1. Nakkesmerter opstået i forbindelse med et større traume.

Hvis dine nakke smerter er opstået efter et traume (fald, ulykke mv) skal du konsulterer din læge før du kan få behandling.

2. Nakkesmerter der pludselig er kommet, uden man ser nogen umiddelbar forbindelse.

Nakkesmerter kan også opstå “ud af det blå”, disse smerter har ofte lagt latent i kroppen over en længere periode, hvor det så er den berømte sidste dråbe der gør at “det sidder fast”.

3. Nakkesmerter opstået over længere tid, hvor det gradvist er blevet værre.

Nakkesmerter kan også komme af et ensartet bevægemønster, fordi du bruger den samme stilling mange gange over tid. Ofte har man mærket til nakkesmerterne i mindre grad flere gange før, men pludselig har man oplevelsen af at de ikke vil gå væk igen. Ofte varierer smerterne i intensitet enten i løbet af dagen, eller i sammenhæng med ens aktivitet niveau.

4. Kompensationer

Når vi får ondt (uanset årsag) vil kroppen forsøge at beskytte skaden bedst muligt ved at kompensere med andre kropsdele. Når kapaciteten i de andre kropsdele er opbrugt, vil smerterne ofte forværres, fordi der ikke er flere kompensationsmønster at bruge, for at komme ud af smerten. Med tiden kan det blive meget svært at vurderer om det er den egentlige “skade” eller kompensationerne der giver flest smerter. Dvs. at mange smerter kan behandles, også selvom der ligger en diagnose. Det vil være forskelligt hvor stor en virkning man vil have af behandlingerne, afhængig af om det er “skaden” eller kompensationer der er årsagen til smerten.

Nedsat mobilitet i nakken

Nakkesmerter og nedsat bevægelighed i nakken hænger ofte sammen. Du kan dog også have smerter i nakken uden nedsat bevægelighed, eller nedsat bevægelighed uden smerter. Hvis du føler din bevægelsesfrihed i nakken er begrænset, kan behandlinger ofte give dig din bevægelsesfrihed tilbage i nakken. Du kan undersøge din bevægelsesfrihed i nakken ved langsom at rotere din nakke mod højre skulder (du kigger ud til højre side), du bevæger langsomt nakken, til du føler en naturlig begrænsning – og stopper her. Bagefter gør du det til venstre side. Ofte er bevægeligheden i højre og venstre side ikke ens.

Smerter er en subjektiv oplevelse, og det er meget forskelligt hvilke smerter vi kan hjælpe med. Ring til os på 60 55 03 24 så får du en gratis vurdering af om Bilal også kan hjælpe dig videre.

Jeg har i flere år haft ondt i nakke. I 2016 blev jeg opereret for en diskusprolaps i nakken. Operationen gik godt. Jeg havde det godt i ca. et år og så begyndte det hele igen med voldsomme nakke smerter og føleforstyrrelser. Fik i dec 2018 konstateret en ny prolaps i nakken. Jeg har gået til fysioterapeut, kiropraktor og massør. Ingen af delene hjalp. Det hele så faktisk ret håbløs ud.

Jeg tog rigtig meget smertestillende for at passe mit job og kunne være lidt for familien når jeg kom hjem. Så hørte jeg om Bilal og fik bestilt en tid. Det er bare det bedste jeg har gjort. Bilal er meget venlig og sympatisk jeg var helt tryg ved at starte hos ham.

Efter kun 4 behandlinger tager jeg ikke smertestillende mere. Jeg har fået mere energi og lyst til alting. Nakke smerterne er væk ! Kan kun give mine bedste anbefaling til Bilal.

 

Rikke

Læs flere anmeldelser af behandlingerne her