Hovedpine eller Migræne kan opstå af mange forskellige årsager. Dem vi typisk ser i vores klinik er

1. Hovedpine opstået i forbindelse med et større traume. Hvis dine hovedpine er opstået efter et traume (fald, ulykke mv) skal du altid konsulterer din læge, før du kan få behandling.

2. Hovedpine opstået over længere tid, hvor det gradvist er blevet værre. Hovedpinen kan også komme af et ensartet bevægemønster, fordi du bruger den samme stilling mange gange over tid. Du er særlig disponeret for hovedpine hvis du har meget stillesiddende arbejde. Ofte har man mærket til i mindre grad over en længere periode, men pludselig har man oplevelsen af at hovedpinen bliver mere og mere hyppig og/eller mere og mere invaliderende.

3. Hovedpine der pludselig er kommet, uden man ser nogen umiddelbar forbindelse.

Hovedpine kan også opstå “ud af det blå”, disse smerter har ofte lagt latent i kroppen over en længere periode, hvor det så er den berømte sidste dråbe der gør at hovedpinen trigges. Hvis du har andre pludseligt opstået symptomer skal du konsultere din læge inden du kan få behandling.

Kompensationer

Når vi får ondt (uanset årsag) vil kroppen forsøge at beskytte skaden bedst muligt ved at kompensere med andre kropsdele. Når kapaciteten i de andre kropsdele er opbrugt, vil smerterne ofte forværres, fordi der ikke er flere kompensationsmønster at bruge, for at komme ud af smerten. Med tiden kan det blive meget svært at vurderer om det er den egentlige “skade” eller kompensationerne der giver flest smerter. Dvs. at mange smerter kan behandles, også selvom der ligger en diagnose. Det vil være forskelligt hvor stor en virkning man vil have af behandlingerne, afhængig af om det er “skaden” eller kompensationer der er årsagen til smerten.

Udstråling

Det er meget forskelligt hvordan man mærker hovedpine. Nogle mærker det som en “træthed” i hovedet, andre mærker en “hjelm” der sidder og trykker hele vejen rundt om hovedet, andre mærker ømhed i baghovedet, andre sidder smerter i panden.

Smerter er en subjektiv oplevelse, og det er meget forskelligt hvilke smerter vi kan hjælpe med. Ring til os på 60 55 03 24 så får du en gratis vurdering af om Bilal også kan hjælpe dig videre.

 … jeg har ikke spændingshovedpine mere og har ikke haft det siden behandling nr 2.

Jeg har prøvet mange behandlinger før jeg starte hos Bilal , som ikke har virket på den her måde.

Susanne

Læs flere anmeldelser af behandlingerne her