AKUPUNKTUR

Hvad er akupuntur?

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), som jeg er uddannet i. TCM er en flere tusind år gammel lægevidenskab fra Østen med eget diagnose- og behandlingssystem, der på mange måder adskiller sig fra den vestlige opfattelse af, hvad der giver sygdom, og hvordan man genopretter sundhed.

Akupunktur er behandling med nåle. I behandlingen er der fokus på at skabe balance i kroppen ud fra principperne i TCM. Hele mennesket/kroppen behandles og ikke blot symptomerne. Hensigten med akupunktur er at skabe balance mellem Yin og Yang samt sørge for, at Qi (energi) kan cirkulere frit, samt i de rigtige retninger i kroppens energibaner, der også kaldes meridianbanerne. Ubalancer eller blokeringer i meridianbanerne kan medføre smerter eller sygdom.

Ved behandlingen bruges tynde, sterile engangsnåle, der indføres i udvalgte akupunkturpunkter rundt på hele kroppen. Punkterne har via meridianbanerne forbindelse til hele kroppen. Herved bliver kroppen stimuleret til at genoprette balancen og få kroppen til at fungere bedre.

I Vesten blev akupunktur først anerkendt i 1979, hvor Verdenssundhedsorganisationen, WHO erklærede akupunktur velegnet til behandling af en række specifikke lidelser.

I mine behandlinger bruger jeg ofte akupunktur til at understøtte myoreflexterapi behandlingen.

Hvis du ønsker at vide mere om akupunktur kan du læse mere her: https://www.aku-net.dk/for-patienter/om-akupunktur/akupunktur-i-din-hverdag.html